fbpx

Pizza z kukuřičné mouky

Těsto:

  • 150g kukuřičné mouky
  • 2 lžíce (15g) olivového oleje
  • 100 ml vody
  • špetka soli

Na pizzu:

  • 100g pasírovaných rajčat
  • 100g kvalitní šunky (90% a více masa)
  • 125g mozzarela light
  • 150g rajčat

Mouku si nasypeme do mísy přidáme špetku soli a 2 lžíce oleje. Postupně přidáváme vodu a vytváříme těsto. Když se těsto krásně spojí a nelepí se, přendáme ho na vál a vyválíme z něho tenkou placku (čím tenčí těsto tím křupavější pizza). Placku přendáme z válu na plech s pečícím papírem a potřeme pasterizovanými rajčaty, poklademe šunkou a na kolečka nakrájenými rajčaty a vše posypeme nastrouhanou mozzarelou. Takto připravenou pizzu vložíme do rozehřáté trouby na 190° a pečeme 15-20 minut. Rozkrájíme na cca 8 ks.

Výživové hodnoty těsto: B 9,8g; S 112g; T 18,2g; 603 kcal.

Výživové hodnoty celkem i s přísadami: B 55,1g; S 124,5g; T 37,1g; 1011 kcal.

Výživové hodnoty na ks: B 6,8g; S 15,6g; T 4,6g; 126,3 kcal.