fbpx

Panna cotta

• 50g ricotta
• 150g bílého jogurtu
• ½ balíčku želatiny v prášku (10g)
• 25g medu
• 150g ovoce (jahody/mango/…)

Recept:

Ricottu smícháme s jogurtem a medem a vytvoříme „krém“, který dáme vychladit do ledničky. Mezitím si připravíme želatinu dle návodu. Ovoce (já použil jahody a mango) dáme do mixéru a rozmixujeme v ovocnou dřeň. Připravenou želatinu přidáme do krému a ten nalijeme do skleniček či misek necháme chvilku odležet a  poté polijeme panna cottu ovocem a necháme vychladit v ledničce alespoň 5 hodin.

Z této dávky připravíte cca 2 větší skleničky.

Výživové hodnoty PANNA COTTY (bez ovoce) na 1ks: B 9g; S 14,5g; c 14,5g; T 5g a 135,5 kcal.